Studium Generale

Studium Generale organiseert lezingen, discussies, cursussen en podiumprogramma's op het gebied van wetenschap, kunst en cultuur. Voor het bijwonen van de bijeenkomsten is - ondanks het academische niveau - specifieke voorkennis niet noodzakelijk.De activiteiten van Studium Generale zijn in de eerste plaats bedoeld voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De meeste activiteiten zijn gratis; meestal hoeft er ook niet te worden gereserveerd (zie de informatie bij de programma's).
Als u zich aanmeldt voor een folderabonnement ontvangt u onze maandfolders met alle gegevens thuis.

De medewerkers van SG worden bijgestaan door een commissie die is samengesteld uit vertegenwoordigers van de faculteiten. De podiumprogramma's worden georganiseerd door een speciale studentenredactie.
Studium Generale werkt regelmatig samen met studentenorganisaties en docenten bij het realiseren van programma's; suggesties voor nieuwe activiteiten zijn van harte welkom.

Op alle universiteiten in Nederland en op een toenemend aantal Hogescholen is een Studium Generale actief. De omvang en inhoud van het programma verschilt per stad soms sterk. De meeste SG's zijn ook te vinden op Internet.

E-mail: stg@oos.eur.nl
Internet: www.eur.nl/studium

Studium Generale
Erasmus Universiteit Rotterdam
Postbus 1738
3000 DR Rotterdam
Tel: 010-408 1144
Fax 010-408 9088